17/01/2010

palestine oh palestine


kali ini, hati saya terigat pulak nasib saudara kita di palestine. apa agaknya khabar mereka, adakah mereka tdr nyenyak. dapatkah mereka makan dan mandi seperti kita di malaysia. hanya mereka yang tahu. berat mata memandang berat lagi bahu memikul. seingat saya, sejak saya budak-budak lg sudah mendegar cerita kekejaman israel keatas palestine. entah bila saudara kita akan di halau di bumi sendiri. betapa beruntungnya kita yang dilahirkan di malaysia.

saya akan menceritakan sedikit sebayak yang saya tahu kenapa bumi saudara kita boleh jadi mcm tu. segalanya bermula dari bangsa yang penuh tipu helah, iaitu bangsa yahudi yang dudah tercatit dalam Al-Quran.

bangsa yahudi yang berada di israel sekarang asalnya dari sebelah eropah disekitar Croatia. bangsa ini terkenal dengan banyak tipu helah. mereka juga yang megasaskan dasar riba iaitu menjadi kekuatan tipu helah mereka utk mencengkam ekonomi dunia.
mereka telah dapat melumpuhkan ekonomi Russia pada masa tu merupakan sebuah negara yang memonopoli ekonomi dua. keadaan ini memaksa hitler iaitu ketua tentera nazi megambil jalan penyelesaian mudah iaitu membunuh beramai-ramai bangsa ini dengan megatakan itulah jalan yang terbaik utk bangsa yang penuh dengan tipu helah dan hasat dengki ini. perang dunia telah berlalu. seperti biasa bangsa ini dengan saki-bakinya meneruskan agenda mereka. mereka telah mendapat simpati barat yang diketuai USA yang telah menjadi kuasa ekonomi dunia setelah jatuhnya kuasa soviat, telah mencari penempatan baru kaum ini. dan tempatnya adalah bumi palastine sekarang.

pada awal penempatan mereka, ada seorang pemerintan turki yang bijak ketika itu, telah mewartakan tanah di bumi arab khususnya palestine tak boleh di jual dan ditukar milik. tetapi semuanya berakhir dengan meninggalnya pemimpin tersebuh dan digantikan oleh seorang yang sekuler lagi tidak bijak, iaitu mustafa kamal altaturk latnatullah. mustafa kamal telah merubah undang-undang dengan drastik dan banyak perubahan yang telah dibuah di antara lain, menukar Azan dalam bahasa turki. dengan adanya pemimpin ini. bangsa yahudi tersenyum lebar. dengan itu bangsa ini terus membuatkan barat simpati terutamanya USA, maka sejarah dunia sekarang ada dalam genggaman mereka. mereka telah memutar belitkan fakta sejarah sewenang-wenangnya. dengan itu mereka telah membeli tanah-tanah di bumi palestine sedikit-demi sedikit dan seterusnya menjadi penempatan haram mereka yang besar dan kuat. sekarang mereka tak perlu membeli lagi, mereka hanya perlu menghalau dengan lembut atau pun dengan peluru hidup. dlm masa yang sama PBB di budak bodohkan oleh mereka. kenapa USA, EROPAH ikut telunjuk mereka. jawapannya bangsa yang sikit ini telah memonopoly 75% ekonomi dunia. hebatkan. moralnya di malaysia. jagan jual tanah, tolak urusan cara riba sebab itulah yang menhancurkan islam di palestine dan menjadi lemah. bersama kita berdoa utk saudara kita yang sedang ditindas entah sampai bila.
assalamualaikum.


No comments: