29/11/2011

Virus Shotcut Dan Penyelesaiannya


Salam, hari ni aku nak share sikit tentang cara nak buang virus shotcut.... pernah tak anda terkena virus ni? bila buka extenal Hard Disk atau Pendrive anda yang ada hanyalah icon shotcut dan tak boleh buka file... mesti cemaskan lebih-lebih lagi file-file dalam tu penting.

Sebenarnya virus ni tak la merbahaya sangat cuma dia nak main sorok-sorok jer.... hidden file. Tapi virus ni cukup mudah merebak atau berpindah-pindah. cucuk jer pendrive atau sewaktu dengannya dan duble clik, pasti akan terkena dah.

Cara nak buang virus ni klik di sini dan download antvirus ini dan install dalam komputer dan scan...

Semoga dapat membatu.... selamat mencuba

No comments: