13/04/2015

Dato' Seri Mukhriz Tun Mahathir Seorang Pemimpin Hebat.

1.      Tak ada apa faedah untuk aku membodek beliau sebab aku bukan lah sapa-sapa. tiada keahlian umno, tiada pangkat untuk di kejar . tulisan ini sekadar untuk menceritankan siapa Beliau pada mata aku . Kepada kaki bodek yang sedang melompat-lompat dalam parti umno. tulisan ini untk menceritakan kehebatan Mukriz. 

2.      Dalam persengketaan Tun Mahatdir dan PM Dato' sri Najib. ada di situ pemimpin umno cuba menangguk di air yang keroh dengan cuba menarik Mukriz untuk bersilat sama. Pemimpin tikusan pramatang sebegini adalah tidak bagus untuk kesihatan parti Umno.

3.      Aku anak kedah.... yg pernah merasa kepimpinan menteri besar bermula dari osman arof hingga munkriz.... aku boleh katakan Mukriz MB Paling hebat setakat ini...

4.      era mukriz bermula dari era kepimpinan Pas setelah berjaya merampas kembali Negeri kedah. beliau terpaksa menangung berbagai permasalahan yang di tinggalkan seperti Pembalakan yang tak terkawal dan isu Hutang Insaniah. Namun beliau tidak menjadikankan isu-isu itu sebagai bahan kepentingan politik untuk mengangkat diri.

5.      apa yang menjadi fokus beliau adalah mencari pelabur untuk melabur di kedah yang terbukti peningkatan pelaburan ada ketika melebihi negeri pulau pinang.

6.      di sebalik sikap tidak sedar diri kerajaan terdahulu yang meninggalkan bermacam permasalahan kepada kepimpinan beliau sekarang dengan terus mengkritik kepimpinan beliau... Mukriz Tun Mahadir tidak sedikit pun melatah dengan seranggan dari pihak pembangkang, malah beliau yang terkenal dengan sifat terbuka yang dulunya mersa dengan Almarhum Ustarz Azizan ketika itu di pandang dengan benci oleh sesetengan pemimpin pas di kedah dengan berbagai tuduhan tak terlepas Ustarz Azizan sendiri mendapat tempias dari kritikan itu.

7.      Mukriz mengangkat Institusi pondok kepada tahap sepatutnya walaupun bermacam sinis kritikan di lemparkan, namun Mukriz adalah seorang pemimpin yang tidak suka melayan kepada benda-benda yang tak berfaedah kepada pembangunan dan perkembagan negeri kedah.

8.      Malah Mukriz meneruskan apa yang baik di zaman Ustarz Azizan seperti majlis Ilmu di teruskan di Mantalon.

9.     Datuk Sri Mukriz adalah permata kepada parti UMNO. andai dia di usik. pasti akan ada bencana kepada parti UMNO. itu pendapat saya. walaupun saya terus menentang pembalakan hutan simpan di bukit perangin yang masih di teruskan sekarang. namun saya akui dengan kualiti kepimpinan yang di miliki oleh Dato' Sri Mukhriz... Negeri Kedah akan di pacu dengan jayanya dengan Izin Allah. insyaallah.

No comments: