26/05/2015

Promosi perniagaan mengunakan Blog

1.       Salah satu taktik perniagaan online adalah dengan membuat blog. Pasti ramai yang sudah mengetahuinya. Tetapi adakah membuat blog susah atau mudah ? Jawapan saya membuat blog tidak susah tetapi menarik pelawat dating keblog kita itu yang susah. Banyak cara-cara yang membantu untuk kita menarik pembaca datang ke blog.

 2.       Ia bukan satu cara, malah bermacam-macam cara dan taknik untuk menarik pembaca. Antaranya membuatkan link blog mudah di cari di carian google.

3.       Saya berpengalaman lebih 6 tahun dalam dunia blog. Dan saya tahu untuk menarik pembaca ke blog dengan cara percuma adalah tidak begitu mudah. Melainkan mengeluarkan modal untuk di bayar kepada google atau facebook untuk mengiklankan link blog kita.

4.       Tetapi kita selalunya nakkan yang percuma , itu membuatkan kita perlu mempromosi link blog dengan cara manual.

5.       Salah satu cara yang mudah adalah membuatkan isu-isu yang kontrovosi atau benda-benda yang di luar kebiasaan. Cara ini tidak begitu sesuai kepada orang yang ada adap dan iman dan bertanggungjawab dengan apa yang di tulis di entry blog.

6.       Di sini saya ingin menawarkan untuk anda mengiklankan perniagaan anda di laman blog saya ini dengan percuma selama 2 bulan.

7.      Langkah-langkahnya adalah emailkan kepada saya Tajuk yang nak di post da nisi kandungan yang ingin anda letakkan. Dan apa-apa gambar yang anda ingin di muatkan di post itu nanti. Syaratnya entry tersebut tidak berunsur perjudian, tiada unsur porno, penipuan. Emailkan kepada saya ke email rhiidaman@yahoo.com dan seterusnya whatupps / sms saya di no 019 5463518.

8.      Saya akan masukkan post anda kedalam Blog ini. Apa yang boleh saya bantu di sini adalah membantu mengpromosikan perniagaan anda di sini dan anda juga boleh membantu mempromosikan Blog ini dengan entry post perniagaan anda.

9.      Carian Google sukakan Blog yang sentiasa active. Ini membolehkan setiap pelawat yang mahukan maklumat apabila mereka mencari di dalam Google berkenaan permasalah mereka, akan terpapar link Blog ini dan mendapat maklumat perniagaan anda.

10.      Win Win Stuation. Tempoh saya akan paparkan adalah selama 2 Bulan secara percuma… dan bulan berikutnya jika anda mahu teruskan bersama blog ini. Cas RM10 sebulan di kenakan.

No comments: