Skip to main content

Bisnes Online Dengan Database Email Marketing


Bisnes Online Dengan Database Email Marketing
Zaman sekarang, kalau anda seorang bisnesman atau bisneswomen tetapi masih belum menguasai Internet Marketing, anda perlu fikir semula tentang masa depan perniagaan anda.

Bukan saya nak takut-takutkan anda seorang bisnesman, tetapi ingin mengigatkan anda tetang pentingnya pemasaran secara online ni.

Kalau masih belum mula, perlulah anda mulakan dari sekarang walaupun perlu bertatih. Menguasi ilmu Internet Marketing pada dunia perniagaan sekarang adalah wajib di samping memperkasakan stategi perbiagaan secara offline anda.

Permasaran online atau Internet Marketing ini ada pelbagai cara, strategy dan Platform. Andai anda berjaga menjadi Raja dalam salah satu Platform Online sudah cukup untuk membuatkan anda boleh pergi jauh dalam bisness.

Antara platform yang saya maksudkan adalah media sosial seperi Facebook, Instagram, Twitter, TitTok dan seumpamanya. Tetapi segalanya tidak ada gunanya kalau anda tak simpan database Bakal Costemor anda seperti No Telefon dan Email.

Pentingnya Database Email bakal Pelangan.

Database boleh dikumpulkan dalam bentuk No Telefon, Facebook Massanger dan Email. Dengan database ini, kita boleh berhubung dengan pakal pelangan kita pada bila-bila masa tanpa Had. Tetapi perlu dengan cara yang betul supaya ia tidak di tafsirkan sebagai Spam. Segala database yang kita simpan perlulah meminta kebenaran dari tuannya terlebih dahulu supaya mereka kenal setiap SMS atau Email yang masuk kedalam Mailbox mereka.

Email marketing merupakan cara yang paling lama dalam pemasaran internet dan ianya masih releven hingga ke hari ini. Tambahan pulak di akhir-akhir ini ia menjadi bertambah penting di sebabkan setiap Smartphone memerlukan email untuk di register dalam Software seperti android. Ini bermakna semua orang yang memiliki Smartphone mempunyai email. 

Dengan adanya Database Email, kita akan dapat Follow up bakal pelangan kita secara berjadual. Lagi banyak jumlah database kita ada, lagi mudah jugalah Bisness kita dapat berkembang. Sebab itu kebanyakan Compeny yang besar-besar akan mengutamakan pegumpulan database terlebih dahulu.

Jauhi Spam Email

Tak kira sesiapa pun pasti akan rimas kalau email sentiasa semak dengan email-email yang tidak diundang. Pekara seperti itu boleh di kategorikan sebagai Spam Email. Spam email secara rawak tanpa kebenaran pemilik akaun adalah satu aktiviti yang tidak beraktika. Ia boleh menjatuhkan imej dan reputasi sesebuah perniagaan. Dengan itu aktiviti Spam email perlu di jauhi sama sekali.

Dengan itu perlu untuk kita meminta kebenaran terlebih dahulu sebelum kita melakukan promosi perniagaan melalui email supaya pemilik email tahu dan kenal email yang kita hantar dan folow up.

Untuk mengetahui cara yang betul mengumpul database Email dengan Betul anda boleh terus membaca dengan Klik Disini.

BACA JUGA;


Comments

Popular Posts

Resepi Rendang Ayam Kedah

Masakan Rendang Ayam Kedah Resepi Rendang Ayam Kedah 1.  Rendang Pasanganya Lemang atau ketupat. Tak kesahlah Ketupat Daun Palas atau Ketupat Daun Buluh . Yang penting Rendang mesti kena ada kalau nak makan Ketupat, Barulah Lengkap. Penting untuk setiap keluarga salah seorangnya mesti pandai Masak Rendang Ayam ataupun rendang Daging supaya tak kempunan Nanti. 2. Rendang ni ada juga pedebatan dalam kalangan Netizen yang mempersoalkan asal usul rendang dari Negeri Mana. Bukan di situ saja, malah antara Malaysia dan Indonesia pun menjadi isu claim mengclaim asal usul rendang. Bagi aku taklah menjadi isu dari mana Sejarah asal usul Rendang, yang penting pandai masak Rendang dan sedap di makan. 3. Kali ini aku nak Kongsi sedikit ilmu tentang cara nak masak Rendang Ayam yang sedap. Oleh kerana aku orang Kedah, aku namakan resepi rendang ini sebagai Rendang ayam Kedah hihi. 4. Masak Rendang ayam ni lebih mudah daripada Masak rendang Daging. Kalau Rendang Daging, kita perlu cari daging yang b

Cara Nak Tengok live Streaming Bola EPL Melalui Handphone

Cara Nak Tengok live Streaming Bola EPL Melalui Handphone   Mesti ramai yang sedang pengikuti perkembangan Liga bola sepak terkenal di dunia seperti EPL.  Untuk menontok secara live setiap minggu, semestinya kita perlukan Astro yang mempunyai pakage laluran sukan, dan bill yang perlu di bayar bulan-bulan sudah tentulah agak mahal. Saya tahu semasa live seperti game yabg besar- besar umpamanya , pasti ramai yang tercari-cari live Streaming di dalam Internet. Malangnya kebayakkan Live Streaming itu akan di Block oleh pihak media yang berlesen. Ya lah, mereka dah bayar beratus juta untuk menjadi menyiar utama siaran langsung tersebut sedangkan kita menonton secara Free je. Itu tak adil untuk mereka, sebab tu mereka Block semua live Streaming lebih-lebih lagi dalam Facebook dan Youtube. Tapi anda jagan risau, sebab saya akan dedahkan 2 cara untuk anda dapat menonton Live Bola Sepak EPL dan kelab  Cara pertama, anda download sata App Burma TV dekat Play Store. Dah siap download dan Install

Tips Berniaga di Shopee Untuk Newbie

Seller Centre Tips Berniaga di Shopee Untuk Newbie  Sapa yang tak kenal dengan Shopee kan, pasti ramai dah ada pengalaman shopping online di shopee, tapi adakah anda pernah Berniaga di shopee?  Kalau belum , sekarang t ibalah masa untuk saudara dan saudari cuba sendiri cara berniaga di Shopee. Di dunia online sekarang ni rugilah kalau tak cuba berniaga style baru zaman tanpa sempadan ni. Sekurang-kurangnya kita tahu sedikit sebanyak ilmu tetang selok-belok berniaga online lebih-lebih lagi dengan platform Shopee ni. Kepada yang baru mencuba dan baru nak berjinak-jinak dengan menjadi seller Shopee, pasti dah tahu cara bagaimana system Shopee ni berjalankan. Contoh seperti, bagaimana menguruskan order pertama, macam mana nak Pos barang yang di order dan bagaimana dapat keuntunggan yang pertama. Saya pernah melalui semua tu. Best bila berjaya membuat jualan di shopee. Bagaimana dengan bangganya dapat "Drop off" barang shopee di J&T dan Pos Laju.  Tapi satu je yang membuat Say

Ketupat Daun Palas Kedah

Ketupat Daun Palas  Ketupat Daun Palas Kedah        Ketupat Daun Palas Kedah atau Utara memang menjadi antara manu wajib pada hari Raya Aidilfitri mahupun Hari Raya aidil adha. Cara penyediaannya pula memerlukan kemahiran dan mengalaman dalam mendalam untuk menyediakan ketupat daun palas yang enak. Menambah lagi kemeriahan makan ketupat daun palas semestinya dengan adanya pencicahnya seperti kari ayam/daging, Rendang Ayam atau pun daging. Pasti akan menceriakan pagi hari raya anda. Untuk menyediakan Ketupat Daun Palas Kedah kita memerlukan beberapa bahan asas iaitu :  1. Beras Pulut 2. Santan Kelapa Pekat ( 400 gram santan pekat Untuk 1 kg pulut ) 3. Daun Pandan ( 5 helai ) 4. Daun Palas 5. Gula ( Secukup Rasa )  6. Garam ( Secukup Rasa ) Bahan Untuk masak pulut ketupat *Untuk rasa yang lebih enak, Gunakan Pulut Susu. Cara Penyediaan Pulut untuk di Balut ( Masakan petama ) Saya terangkan dengan anggaran untuk 1 kg Beras Pulut. Sukatan air dan santan , 400Gram santan pekat + 1 gelas ai

Tempat Borong Barang Murah Untuk Memulakan Perniagaan

Tempat Borong Barang Murah Untuk Memulakan Perniagaan Kali ini saya ingin Kongsikan satu Rahsia yg sudah jadi bukan rahsia lagi.. Iaitu cara bagaimana nak borong Barangan dari China untuk Business. Kalau dulu, ya mungkin tak ramai org tahu bagaimana, tapi sekarang sudah Ramai yang pandai dan pakar. Bagai mana dengan anda sudah tahu caranya atau sudah pakar ? kalau belum teruskan membaca perkongsian saya. Sekarang ni zaman sudah berbeza, anda dah tak perlu terbang pergi ke Negara China sana untuk cari dan borong barang untuk perniagaan anda.. sekadar duduk di depan Komputer dan online je, anda dah boleh beli dan borong barang dari sana.. Kenapa China? bukan negara lain..      Kenapa Negara china ?  sebab sekarang sudah tak boleh di nafikan lagi bahawa negara China itu adalah Kuasa ekonomi dunia, dan Baranggan keluaran kilang-kilang di sana adalah yg terbesar di dunia buat masa sekarang. USA yg antara kuasa ekonomi dunia pun sudang pening dengan peningkatan Kuasa ekonomi dunia.