Pembekal Daun Pisang Untuk Membungkus Makanan |
2. Saya rasa sejak dari zaman dulu lagi, datok nenek kita mengunakan Daun Pisang sebagai bahan utama dalam pembungkusan makanan. Banyak kelebihan yang kita dapat jika kita menggunakan Daun Pisang dalam pembungkusan Makanan.
3. Sudah tentulah daun pisang adalah bahan yang mesra alam berbanding Kertas dan Plastik. Bahan-bahan seperti Plastik yang di gunakan dlm industri Makanan telah banyak mencemarkan alam sekitar. Jika kita ingin melihat bumi kita kekal segar, penggunaan Daun Pisang perlu di utamakan dalam pengunaan pembukusan terutamanya nasi Lemak.
4. Jika anda adalah seorang yang pencipta Alam, saya sarankan, gunalah daun pisang dalam membungkus, melapik makanan dan hindari jauh-jauh daripada pengunaan bahan plastik.
5. Banyak kelebihan pengunaan Daun Pisang dalam penyedian masakan, antaranya adalah membuatkan aroma makanan yang di hidangkan lebih wangi lebih-lebih lagi kalau di hidangkan panas-panas.
6. Daun Pisang juga bebas dari sebarang bahan kimia yang boleh mengancam kesihatan. Bahan seperti Plastik boleh memudaratkan makanan yang kita selalu makan. Beza Plastik dan daun pisang, Daun Pisang akan mengeluarkan Aroma yang enak manakala plastik akan mengeluarkan Toksin lebih lebih lagi jiga terkena Baha makanan yang panas.
7. Kepada pengusaha-pengusaha Makanan di luar saja, Jika anda memerlukan Daun Pisang untuk perniagaan atau kegunaan persendirian anda, Kami sedia membantu.
8. Anda boleh Mendapatkan Daun Pisang tak kira di mana saja anda berada terutamanya yang tinggal di Bandar yang susah untuk mendapatkan Daun Pisang. Anda boleh membelinya secara online di kedai kami melalui e-dagang yang terkenal Shopee.
9. Untuk membeli anda boleh klik di sini " Pembekal Daun Pisang Untuk Membungkus Makanan "
Comments