05/09/2010

Apa dah jadi ni TV3.

Dalam semua orang berkobar-kobar menantinya 1 syawal. Timbul pula hot isu,tak tahu la kalau isu ini cuba atau segaja untuk meletuskan api kemarahan Umat islam. saya bukan lah nak mengapi-apikan isu ini, sebab kalau boleh saya sendiri tak nak benda-benda macam ni belaku. Semuanya gara-gara iklan hari raya ala santa close yang di terbitkan oleh TV3. Apa sudah jadi ni tv3? kenapa korang hasilkan iklan yang langsung tak best dan hot ini.
Malaslah saya nak huraikan tentang iklan itu, sebab tegok dari pandagan petama pun dah naik pening. cuma disini saya nak persoalkan kenapa tv3 buat iklan yang sememangnya membuatkan orang islam sangat-sangat marah termasuk saya ni. tapi nasib baiklah kita orang ni orang islam, orang islam tak suka marah-marah ya tak, Sebab kemarahan hanya memudahkan syaitan meresap dalam badan.
video
Hari raya adalah hari yang di anugerahkan oleh Allah sempena menyambut berakhirnya Ramadhan Al-mubarak. Ia tak sepatutnya di samakan dengan sambutan hari krismes atau perayaan-perayaan lain sebabnya ia amat berbeza sekali. Islam tak boleh di anggap mcm 1 Malaysia. Islam adalah agama Allah, orang kafir tak boleh nak join2 atau nak cuba-cuba nak samakan agama mereka selagi mereka tak megucapkan kalimah syahadah.

Pada saya lebih cantik kalau TV3 iklankan keindahan islam semperna hari raya ini. Berdakwah untuk islam, bukan saja nak promosikan 1 malaysia,islam pun TV3 perlu promosikan. kitakan Negara islam. Dah lupe la tu.. Yang sedihnya tak da pun iklan-iklan dakwah. Saya tertarik dengan Tv9, rancagan-rancaganya berbentuk keislaman sikit. Program terbaru tv9 HALAQAH SENTUHAN KALBU, Sagat-sagat bagus di tuntun. harap Tv3 tiru mcm tv9. tak tahu lah kalau bos berbeza, setahu saya media prema jugakkan.

Saya juga nak ucapkan terima khasih kepada TV3 sebab telah menarik balik iklan tersebut, dah perihatin dengan sensitiviti Rakyat. tq
Kepada TV3, Jangan melakukan kesilapan yang serupa lg...





No comments: