03/12/2013

Cerita 2013 dan Peristiwa

Tahun 2013 sedang meluncur dengan sisa-sisa saat yang berbaki beberapa hari lagi. Masa tidak pernah menunggu sesiapa itu fakta. Hari berganti hari bulan berganti bulan, sedar tak sedar tirai Tahun 2013 bakal berlabuh dan gerbang tahun 2014 bakal di kunjung oleh seluruh makluk Bumi ini.

Pastinya banyak peristiwa yang telah mewarnai hidup kita sepanjang menyusuri tahun 2013, pastinya warna - warni itu ada yang menceriakan dan ada yang sebaliknya. yang Pasti memang manusia di cipta untuk itu , di cipta untuk menjadi Khalifah juga sebagai Hamba.

Kehidupan , ajal maut, jodoh dan sebagainya adalah ditentukan oleh-NYA. tiada sesiapa pun berkuasa untuk mengubahnya. Walau sehebat paul walker dengan kereta sportnya, Jika ajar menjemput di situlah penamatnya.


Pada tahun ini juga berlakunya peristiwa pilihan Raya ke-13  pru13 yang mana Barisan Nasional keka sebagai kerajaan pusat dan negeri kedah kembali dirampas BN dan PR mampu bermegah dengan Undi populer. dan beberapa keputusan pemilihan yang mengejutkan. walaupun api politik mungkin tak pernah atau tak akan padam di bumi malaysia ini. kerusi di parlimen boleh di kira sebaruh BN separuh PR. satu pekara yang elok untuk rakyat.


satu lagi  peristiwa yang bakal di catatkan.  upacara berkhatan si kembar kesayangan kami Fahrin Iskan dan Fahrin Iswandi pada  6/12/2013 Jumaat ini di rumah atuk mereka.Yang pasti aku tau perasaan mereka kekita ini :)  juga ada sedikit kenduri jemput pembaca sekalian datang kerumah jika sudi...


 

No comments: