18/01/2011

TV3 Buat Hal Lagi dengan WHI


Hari ni tak macam hari-hari biasa.... sebab aku bangun awal tak mcm selalu, almaklumlah... hari ni sebelum subuh aku dah bagun. Selalunya azah subuh pun aku tak dgar dan kadang2 subuh gajah jugak aku ni, astafirullahhalazim, memandangkan aku bagun awal, rasa hari ni aku nak sbyg subuh di masjid la... memang pelik sikit selalunya waktu subuh ni la sedap tidur huhu...tapi jgan tinggal sbyg ok, selepas mandi bersiap2..
sementara aku tunggu azan subuh berkumandang, terbuka pintu hati aku ni nak buka TV... aku terus buka kot2 ada program motivasi ka apa ka yg boleh gak dgar2... maklum lah rasa semagat lain mcm je hari ni....

Bila aku tekan je remote Tv, terus terpapar siaran TV3... programnya adalah WHN aih silap2 WHI(wanita hari ini)yg bertajuk juga pelik mcm aku pagi ni, iaitu "Salahkah Besarkan Payudara"... ahli penalnya biasalah wanita2 hari ini lah kan sape lagi dan seorg Dr lelaki Non muslim agaknya... mcm gambar diatas, agaknya la, nama dia tak disebutkan pulak atau mungkin aku tak beri perhatian pada namanya... dan wanita2 tu pun semuanya nampak mcm rock2 lah... (laser ke aku tulis ni? tak kan?) bukan semua wanita hari ni mcm tu... (love my mom, and sis ^_^)v.... yang megelirukan aku, dalam perbincanggan tu seolah2 mereka membolehkan atau memejamkan mata diorg seolah2 terlalu jahil.... (amboi2 sedap megata?) tak lah, bukan aku nak megata sapa, cuma aku tak faham, adakah wanita2 tu tak faham atau buat2 tak faham... hukumnya kan haram...


Pada akhir rancang, baru ada pegacara tu baca konon-kononya tak tahu la yg hukumnya haram, pun begitu ada jugak terselit di akhirnya megatakan boleh kalau suami suruh, ya Allah... pas dah habis program tu, rasa menyesal jugak sebab buka tv.... tapi balik je dari masjid, aku singgah lah dekat sebelah kedai aku, kedai surat khabar... rupa-rupanya dah banyak orang tak puas hati rancagan tu dan dah terpampang di muka surat depan kosmo... rupa-rupanya ada gak org prihatin, ingat aku je yg rasa tak puas hati.... tepuk dada, tanya lah sape2.... bye...

2 comments:

asbesstos said...

diorang nak wat isu yang open minded.. tapi rasanya tak sesuai sebab saluran TV ni untuk umum.. lainlah diorang wat talk show yang bukan untuk tayangan just dalam satu dewan or apa..

Rahman said...

btul tu... kalau nak bincangkan benda tu , kena jemput seorang yg tau bab2 agama...