01/06/2011

Tak tahu nak letak tajuk ape.......

Sebenarnya aku rasa nak menulis... tapi tak tahu nak tulis apa.... so, sebab tak ada idea, aku tulis je benda yang aku buat hari ni... Hari ini aku bangun mcm biasa, Lepas mandi solat subuh, mcm selalu rutin harian aku... termenung jap di depan Komputer, check kot-kot ada benda baru dlm wall aku, tapi mcm biasa, tak de benda yg best.... keluar cari sarapan pagi, tiba-tiba hari ni rasa tak lalu nak makan, so aku beli roti gardenia je bersama air susu dutch lady rendah lemak. Pastu kemas sikit-sikit kedai hari ni...

jam 10 aku bukan kedai... mcm biasa deringan telifon dah mula kedegaran.. kadang-kadang rasa malas nak angkat, tapi kalau ikut aku punya malas sampai bila pun aku tak maju... hari ni aku keluar service luar... tinggal pembantu je kat kedai, pk balik kesian jugak kat dia.. tapi nak buat mcm mana, dah memang dinamakan kerja aku mcm tu... kerja sendiri, sendiri susun la... kadang-kadang sendiri cari pasal, kerja banyak, aku melepak..(apa nak jadi ni ) . b, kadang-kadang naik letih dibuatnya.

pukul 2 baru aku masuk kedai hari ni.... pastu service la apa yang patut... sale mcm biasa slow gila, harap bulan ni sale boleh la laju sikit, nak kena buat sembahyang Dhuha aku ni... ada customer pun aku diskaun gila2... janji barang aku jalan. mungkin bulan ni aku kena buat promosi sikit guna brosur flyyer... insyaallah.

sambil layan TV cerita indon, tapi hari ni cerita filipin tu " Marimar " kenapa tak ada ye... dah habis ke? aku layan gak cite tu huhuhu... heroin di cantik bangat hehehe...

Tik-tok-tik-tok dah pun petang... Ingat nak pergi joging tadi, tapi hujan turun la pulak... cancel joging.

Malam pulak, ada satu kerja lagi, pergi CC service, dah dua kali aku pergi CC tu , tapi tak settle-settle jugak.. tension jugak aku, biasa la beteri dah lemah.. malam-malam pun kena keluar lagi... pastu aku balik... dalam perjalanan balik, aku singgah kejab kat pasar malam, tapi semua orang dah lipat dorg punya payung, semua dah bungkus nak balik... aku ingat awal lagi... tak sempat pun beli apa-apa... ;(


sampai kedai, mandi , pastu aku tulis post ni kat blog aku... ahhh boring nya hidup aku...




No comments: