17/08/2013

Umat Islam La Ni

In my opinion , Punca Utama Umat Islam di sesetengah tempat sekarang Huru hara adalah mereka sukar sama sekali membezakan yang mana satu Ahlu sunnah waljamaan dan Salafy Wahaby Mujasimmah... sebabnya Salafy Wahaby Mujasimmah Pakai topeng Salafi dan Nama Sunnah.

dan umat islam tertipu dengan fahaman ini.... Macam belian di gaul dengan kaca.... beza dengan syiah, syiah pula mcm hampas kelapa sawet di gaul dengan belian. mudah nak asingkan.
Lihatlah begitu bahaya Wahaby bertopengkan Salafi... dunia islam sekarang bagaikan sudah tidak dapat di bendung lagi. mereka (wahaby) tidak perlu berkerja keras... cuma duduk di rumah dan berfatwa. cukup untuk menumpahkan darah umat islam. cukup untuk melagakan sesama islam. Wahaby, Syiah... dunia inilah virus yang merosakkan islam.
Mungkin Boleh kita ambik sedikit pegajaran dengan apa yang telah terjadi di Mesir sekarang.... tak banyak pun sikit jadilah. org yang pandai itu selalunya akan belajar dari kesilapan diri sendiri... dan org yang Bijak akan belajar dari kesilapan orang Lain....

Jihat Hanya kejalan Allah.... Bukan berjihat untuk parti atau individu, atau berkobarnya perasaan Marah di dalam Hati. Perjuangkan Aqidah Ahlu Sunnah waljamaah... say no to wahaby, say no to syiah... iaitu dua benda pemusnah Islam dengan bertopengkan Islam.

No comments: