28/03/2014

MH 370, Kapal pencari Di laut dibadai ombak, Pemikir (kepala tau) di darat pula yang termuntah pening

Tak ada ungkapan tepat aku nak ungkapkan.. Tiada jawapan pada setiap solan yang bermain di fikiran. Berlepasnya Malaysia Airline Boeing 777-200 MH370 yang berlepas dari Lapangan terbang antarabangsa KLIA pada 12.41 pagi 8 mac 2014 terus menjadi Satu misteri.

Segala usaha menjejaki terus di lakukan dengan kerjasama 26 Buah Negara. Tetapi yang lebih riuh adalah spekulasi, Politik, Perang Media yang hanya mengambil kesempatan untuk menunjukkan kehebatan di dalam Cetakan. Bising , tuduh menuduh, Tak puas hati dengan apa yang telah di usahakan pihak yang berwajib seolah-olah ada idea yang lebih hebat mampu mereka lakukan ... Malangya Riuh rendah itu hanyalah satu pekekkan kosong .

Di laut, Ada Manusia yang berhempas pulas mencari dengan pertaruhkan Nyawa merentas ombak di lautan Hindi yang merupakan laut paling Ganas di dunia demi hendak memuaskan Hati semua orang terutamanya Ahli keluarga Mangsa. Orang yang di darat melihat mereka itu dengan sebelah mata sampai bibir mulut  muncung berjela berbicara . semuanya tak kena.

Tak kurang juga agenda Media Barat cuba Menjatuhkan Imej Malaysia Di Mata Dunia... Sayangnya Ramai jugak Rakyat Malaysia yang tolong memberi tepokan gemuruh kepada CNN , BBC bila berita seolah-olah Tentera Diraja Malaysia dan Kerajaan Malaysia sebagai pembunuh... Wah CNN tu, tu media Dunia, hebat... mana boleh kita tak percaya. CNN tuuuuu... satu solan aku " Pernah kah CNN menceritakan penderitaan Rakyat Palastine yang di Halau di Bumi sendiri? "

Modal Politik, ini tak perlu di cerita lagi... sebab di Malaysia , semua benda akan di politikkan.
No comments: