Skip to main content

Service Celcom Prepaid Membuli Pelanggannya

Service Celcom Prepaid Membuli Pelanggannya

Sebelum tu Ana nak tanya , Sapa pernah dapat SMS seperti dibawah dari Celcom?


Lepas tu bila Check Baki, tinggal telor ayam, Memang menyirap darah Beb lebih-lebih lagi bila baru Topup.

Apa hal dengan Service Celcom Prepaid ni? Aku rasa benda ni bukan baru, sudah lama aku dengar dan ramai penguna prepaid Celcom dah kena. Come on lah Celcom, sudah-sudahlah membuli Membuli pelangan anda sendiri.

Benda ni akan jadi bila data internet tamat tempoh dan anda tak sempat atau tak offkan Data. Memang habis Celcom akan sedut duit dalam baki akaun. Ana tak rasa yang pihak Celcom tak tahu benda ni.

Masa awal-awal zaman orang berlumba-lumba guna smartphone lagi benda ni jadi seingat aku. Masa tu kawan Ana hairan kemana pergi duit yang dia Topup, Cari punya cari sebabnya adalah Data dia On, dah berapa duit dia lesap disebabkan service membuli pelangan Celcom prepaid ini.

Dan sampai sekarang benda tu masih tetap mcm tu? Dan berapa juta duit pelangan Kau sedut tanpa kebenaran, Duit Haram ke Halal Macam tu?

Benda ni tak terjadi pada Maxis, Digi dan lain-lain. Sudah-sudah la kamu membuli pelangan kamu sendiri, ubahlah cara kau Cas Kredit tanpa kebenaran tu.

Bayangkan kalau penguna tu tak berapa pandai untuk handel dan selesaikan masalah ini. Tak kesian ke dengan pelangan Kamu sendiri. 

Pls ubah korg punya Polisi Membuli Pelanggan tu. Pelangan kamu sendiri kot, bukan sapa-sapa.

Comments

Popular Posts

Tips Berniaga di Shopee Untuk Newbie

Sapa yang tak kenal dengan Shopee kan, pasti ramai dah ada pengalaman shopping online di shopee, tapi adakah anda pernah Berniaga di shopee? 
Kalau belum , sekarang tibalah masa untuk saudara dan saudari cuba sendiri cara berniaga di Shopee. Di dunia online sekarang ni rugilah kalau tak cuba berniaga style baru zaman tanpa sempadan ni. Sekurang-kurangnya kita tahu sedikit ilmu tetang selok-belok berniaga online lebih-lebih lagi dengan platform shopee ni.
Kepada yang dah baru mencuba dan baru nak berjinak-jinak dengan menjadi seller shopee, pasti dah tahu cara system shopee ni berjalankan. Contoh seperti bagaimana menguruskan oder pertama, mcm mana nak Pos barang yang dibeli dan bagaimana dapat komisyen yang pertama.
Ana pun pernah melalui semua tu. Best bila berjaya membuat jualan di shopee. Bagaimana dengan bangganya dapat drop barang shopee di J&T. Tapi satu je yang membuat Ana tertanya-tanya bila Ana nampak ada seller shopee yang hantar barang yang penuh di bahagian belakang keret…

Tempat Borong Barang Murah Untuk Memulakan Perniagaan

Tempat Borong Barang Murah Untuk Memulakan PerniagaanKali ini saya ingin Kongsikan satu Rahsia yg sudah jadi bukan rahsia lagi.. Iaitu cara bagaimana nak borong Barangan dari China untuk Business. Kalau dulu, ya mungkin tak ramai org tahu bagaimana, tapi sekarang sudah Ramai yang pandai dan pakar. Bagai mana dengan anda sudah tahu caranya atau sudah pakar ? kalau belum teruskan membaca perkongsian saya.
Sekarang ni zaman sudah berbeza, anda dah tak perlu terbang pergi ke Negara China sana untuk cari dan borong barang untuk perniagaan anda.. sekadar duduk di depan Komputer dan online je, anda dah boleh beli dan borong barang dari sana..
Kenapa China? bukan negara lain..      Kenapa Negara china ?  sebab sekarang sudah tak boleh di nafikan lagi bahawa negara China itu adalah Kuasa ekonomi dunia, dan Baranggan keluaran kilang-kilang di sana adalah yg terbesar di dunia buat masa sekarang. USA yg antara kuasa ekonomi dunia pun sudang pening dengan peningkatan Kuasa ekonomi dunia. Jadi sebab i…

Potensi Menjadi Penternak Ikan Tilapia Merah

Ikan Talapia Merah antara ikan yang menjadi pilihan kepada penternak ini di Malaysia. Ini di sebabkan Ikan Talapia Merah mendapat permintaan tinggi baik di restorent mahupun isi dapur.
Harga ikan Talapia Merah di pasaran sekarang adalah Megikut  harga runcit adalah 12 /kilogram atau lebih kurang 6 Ringgit Seekor. Dan harga pasaran ini di lihat tak banyak berubah di sebabkan permintaan sentiasa ada. 
Saya di fahamkan harga ikan talapia merah berpotensi akan terus meningkat dari masa ke semasa di sebabkan permintaanya sentiasa bertambah.
1. Dari segi Penternakkan
Ikan Talapia boleh di katakan jenis spesis ikan air tawar yang mudah di uruskan selain ikan keli. Risiko kematian semasa anak agak rendah jika di bandingkan dengan ikan air tawar yang lain jika kena dengan caranya.
Ikan Talapia Merah juga kurang berisiko dalam serangan penyakit. Ia mudah membesar dan membiak. Dengan syarat ia diberi makan mengikut jadual dan kuantiti yang betul
Timpoh matang Ikan Talapia yang boleh di jual selalu…

Tips Beli Laptop Second Hand atau Recond

Keperluan pengunaan Laptop di masa kini begitu meluas. Boleh di katakan sangat penting untuk mereka yang berkerja di pejabat ataupun sebagai seorang pelajar. Sekarang boleh di katakan segala tugasan kerja memerlukan Laptop ataupun Komputer peribadi.

Ada di antara kita,  dalam usaha menjimatkan duit, Mereka hanya memilih untuk membeli Laptop yang sudah terpakai, disebut juga sebagai Laptop Recond ataupun Refurbish. 

Perniagaan Modal Kecil Tapi Menguntungkan 2020

1. Tahun 2020 ni merupakan tahun yang paling mencabar bagi semua orang, bukan saja pada rakyat Malaysia malah di seluruh dunia sedang bergelut dengan Virus Covid-19 dan secara langsung mengganggu gugat system ekonomi dunia.
2. Ada di antara kawan-kawan kita yang terpaksa di buang kerja, di berhentikan kerja dan akan di berhentikan di sebabkan kesan dari kelembapan ekonomi, Banyak majikan yang sudah tak mampu menanggung lagi kos operasi syarikat yang besar dan cuba mengurangkan kos operasi, Kesannya terpaksa mengurangkan jumlah pekerja.
3. Pasti ada di antara saudara-mara, kawan-kawan kita yang sudah berkira-kira untuk memulakan Plan mencari sumber pendapatan yang baru. Dan itulah yang perlu di fikirkan oleh semua orang buat masa sekarang sebagai Plan tambahan kalau-kalau kelembapan ekonomi berteruskan sehingga satu tarikh yang kita tak tahu sampai bila.
4. Firasat saya, Akan ramai lagi bakal kehilangan kerja pada hujung tahun ini. Kita semua tahu dalam 3 bulan sebelum dan selepas ini ker…