16/03/2011

Al kisah pergi makan kenduri


1. Dulu, pengetahuan aku tentang selok belok jalan di KL memang zero (0), tak tahu apa-apa dan tak boleh bayangkan mcm mana nak drive keta di sana, tapi sekarang dah ada bayang-bayang sikit, tu pun sebelah area Kelana Jaya, Subang , Shah Alam sikit-sikit. so korang boleh bayangkan lah kalau aku bawa kete kat KL kan , dengan perasaan blur dan otak aku sentiasa bekerja keras pk lorong nak masuk, kekiri kekanan la jawabnya... tapi aku jenis yang cepat boleh hehehe... orang kedah cakap, cepat cam... sekali pergi je dah tau dah jalan dekat area tu , jangan marah..lol.


2. Pada 13/3/2011 lepas, aku cuti 4 hari sebab nak pergi kenduri sepupu aku. Dia bertemu jodoh dengan org selangor, tak ingat la pulak nama tempat tu ... seksen 26 kot... lebih kurang la , sebab banyak sgat seksen. tapi aku tahu tempat tu.. So kami bertolak awal la sehari sebelum kenduri sebab banyak urusan yang perlu di selesaikan...

3. Aku pernah pergi sekali rumah pegantin perempuan tu, kalau tak salah tahun lepas bulan 12... Jalan pun ingat-ingat lupe... so ada area aku ingat, ada yang aku blur...

4. Petang 12/3/2011, adalah masa untuk bawa sepupu aku pergi akat nikah...( sebetulnya dia yang bawa kami), dia je yang tau jalan... kami pergi 4 buah kereta... dah mcm mana dua kereta di belakang hilang... terlajak lepas bayar tol Bandar Sunway... salah satu kereta tu aku la yang drive wawawa.... masalahnya di sini sepupu aku bawa jalan lain ,bukan jalan yang pernah aku guna semasa bulan 12 dulu... elok la, dan kereta satu lagi, pak cik aku yang memang tak tahu apa-apa.. dia depan aku masa tu, Ke Bukit Jalil jugak lah kami sesat hehehe...

5. memang tunggang langgang juga lah waktu tu sebab janji lepas Asar akad nikah, tapi kami pulak tersesat. tapi Allhamdulillah, kami jumpa balik jalan kebenaran...





"Gambar Adha Akat nikah... Alhamdulillah dah selamat.... semoga berbahagia "


"Kami tak di benarkan balik awal, Jadi kena la tunggu sampai malam, sebab malam tu , dorg buat upacara persandingan, tak ingat aku, mandi ke tak masa ambil gambar ni "



6. Pada keesokannya , adalah hari kenduri, kami bertolak dari Rumah kakak aku di kelana jaya, lebih kurang jam 11.



" Anak-anak perempuan Hj Ishak"


"Semua dah ready nak pergi kenduri Ni ,yang terdiri dari kakak, anak buah aku"



7. Kami bertolak dengan 4 buah kereta, group lain pulak ni... bukan group semalam, sebab group semalam dah pergi lebih awal...

8. Kali ni kami ikut abang ipar aku, sebab di ja yang tahu jalan.... kali ni dia bawa jalan yang pernah aku ikut dulu... so aku ingat la sikit2... tetapi dorang keluar terus dah tak tunggu kami, dua buah kerata belakang,

9. aku pun apa lagi pecut lah kejar balik, tanpa disedari kereta abang ipar aku sorang lagi dah tak nampak di belakang... dia memang tak tahu jalan. so sesat lagi..

10. walau pun aku ingat sikit-sikit, sampai juga lah di rumah kenduri....
dah satu kerata lagi abang ipar aku orang melaka, langsung dah tak boleh pegi mana2. akhirnya dorang pergi jalan-jalan di IKEA... kat mana dorang sesat pun aku tak tahu... kesian kat dorg... apa boleh buat...

" DI rumah kenduri, kakak dan adik aku, bergambar"
"Adha dan pasangannya Bersanding "



"Akhirnya perut Kami yang lapar di isi juga, tapi, Apa yang kak jah aku buat di IKEA Agaknya hehehehe "



No comments: